Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2016

De Praktijk en Science Center NEMO organiseren voor de vierde keer de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. Het thema van de WTC Vakconferentie 2016 is Pijlers van de wetenschapscommunicatie. Hoofdspreker is primatoloog Frans de Waal, dagvoorzitter is Anouck Vrouwe. 

De vakconferentie gaat over de basis van wetenschapscommunicatie. Zo vindt iedereen het bijvoorbeeld belangrijk dat je als communicator je doelgroep goed kent. “Je doelgroep kennen” is een voorwaarde voor goede wetenschapscommunicatie. Een pijler, een steunpilaar, waarop goede wetenschapscommunicatie berust. Wat zijn volgens de Nederlandse wetenschapscommunicatie nog meer van zulke steunpilaren? Wat zou in elk goed wetenschapscommunicatieproject te vinden moeten zijn? Streven is dat de conferentie uitmondt in een basisset pijlers, waarmee elke beginner de grootste valkuilen kan vermijden en waaraan elke oude rot zijn nieuwe idee kan toetsen.

Naast de keynote van spreker Frans de Waal, die speciaal zal ingaan op zijn ervaringen met wetenschapscommunicatie, zullen er tijdens deze vakconferentie negen parallelsessies plaatsvinden. Tijdens deze sessies worden verschillende aspecten van wetenschapscommunicatie besproken, van citizen science, tot diversiteit en het creëren van een leerecosysteem.

Dit evenement is al geweest. In 2017 is er weer een vakconferentie WTC.

Fotograaf: Suzanne Blanchard