Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2015

Nederland krijgt een Nationale Wetenschapsagenda. Dat is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de wetenschapscommunicatie. De manier waarop ideeën voor die agenda verzameld werden was vernieuwend, namelijk door wetenschappers, bedrijven, instellingen én het algemene publiek vragen te laten insturen. Wat betekent de wetenschapsagenda voor het veld van de wetenschapscommunicatie? Welke kansen of problemen levert dit op? Wat moet er een volgende keer beter? Kunnen we leren van ervaringen elders?

Op vrijdag september 2015 organiseren De Praktijk en Science Center NEMO een speciale editie van de Vakconferentie wetenschapscommunicatie over de nationale wetenschapsagenda. Anouck Vrouwe leidt de dag. Aansluitend is ’s avonds het Discovery festival, ook in NEMO.

De conferentie begint met de keynotelezing door Alexander Rinnooy Kan, één van de voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda. Daarna zijn er parallelsessies, onder meer over de dialoog tussen wetenschap en samenleving.