Co-creatiesessie Event Horizons II

Verzin een project om basisschool enthousiast te maken over STEM voor de doelgroepen, die normaal niet worden bereikt. Dat was de opdracht voor de deelnemers van de tweede co-creatiesessie van het project Expanding (Event) Horizons, onder leiding van Anouck Vrouwe. Na een verkennende co-creatiesessie in februari werkten de deelnemers nu aan concrete projectvoorstellen. Zo ontstond bijvoorbeeld het plan om een wetenschapper het land rond te laten reizen, die kinderen zelf laat nadenken over zwaartekracht. Ook bedacht een groep een complete projectweek op school, waarin de kinderen een reis naar een neutronenster voorbereiden - of naar een zwart gat, daar verschilden de meningen nog over.

Ter voorbereiding van de middag waren er twee korte lezingen. Pedagoog Pedro De Bruyckere verhaalde over de complexiteit van dit soort projecten - hoe zorg je dat zo'n project niet alleen maar leuk is, maar dat je er daadwerkelijk wat mee bereikt. Sarah Edrisey deed onderzoek naar succesvolle projecten en deed aanbevelingen over de succesfactoren uit die projecten.

Het projectteam werkt de ideeën nu uit tot een compleet projectvoorstel, waarbij ook wordt gekeken naar zaken als meetbaar succes en financiering. In een laatste sessie, eind 2018, wordt het projectplan van het team dan verder bijgeschaafd.

Meer informatie over co-creatiesessie I: nieuwsbericht